fredag 21 juli 2017

Mina första serieworkshops!


Nu blev det sådär långt mellan inläggen igen, trots att jag lovat mig själv att updatera oftare...nåja, mycket har hänt sen senast. Det är nämligen så att jag hållit i mina alldeles första solo-workshops i serieteckning!
Det blev två workshops i slutet av Juni på biblioteken i Andersberg samt Sätra, båda inom Gävle kommun. Jag ville hålla workshops specifikt i Gävle eftersom det är en stad med en lång seriehistoria många många fortfarande inte känner till. Dels fanns serie och bildberättarprogrammet som fanns i Hofors mellan 1992-2003 och sedan Högskolan i Gävle 2003-2013.

Workshopparna var för barn mellan 8-12, vilket var lite nervöst då de flesta av mina serier riktar sig till en äldre målgrupp, men det gick jättebra! Jag pratade om hur serier ser ut i Sverige, tipsade om bra barnserier och lärde alla att göra vikfanzin. Det var riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och hålla fler!
Affisch gjord av Andersbergs bibliotek. Alla deltagare på båda workshops fick varsina presentpåsar med ritmaterial!
Som uppvärmning ritade jag lite kända figurer.


Förutom under workshopparna har det inte blivit så mycket seriöst tecknande under sommaren. Jag laddar krafterna och skriver ner tonvis med ideér till både nya och pågående serieprojekt. Jag kommer även snart att avslöja ett helt nytt projekt jag och en vän har arbetat på ett tag. Se fram emot det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar